BACK

Σπιτική γευστική Σως Ταρτάρ

Σπιτική, εύκολη και γρήγορη σως ταρτάρ για να συνοδεύσετε ιδανικά το ψάρι, το κοτόπουλο, αλλά και για ένα ιδιαίτερο ντιπάκι στο τραπέζι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (5 votes)

Συστατικά:

400 γρ. σπιτική μαγιονέζα (δείτε την σπιτική μας μαγιονέζα εδώ)

2 κουταλιά σούπας κάπαρη Αιγαίου

10 μικρά αγγουράκια τουρσί  (δείτε την συνταγή μας εδώ)

1/2 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο

1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαιντανό

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 λάιμ τον χυμό του και ξύσμα

1 κ.γ.  μουστάρδα Dijon

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Οδηγίες:

Είναι αυτό που λένε έρωτας με την πρώτη μπουκιά...

Την έτρωγαν όλοι ασταμάτητα αλλά εγώ ήθελα πάντα με το ψάρι μου την σπιτική μαγιονέζα της μαμάς μου.

Ώσπου σε μία επίσκεψη στον γιό μου στο Λονδίνο βγήκαμε όλοι μαζί σε ένα πολύ καλό Fish & Chips μαγαζί.

Παρακολουθούσα την κόρη μου να την τρώει μανιωδώς βουτώντας μέσα τις χρυσαφένιες τηγανητές γαρίδες της, αδειάζοντας τα συνοδευτικά μπολάκια και παραγγέλνοντας διπλές δόσεις.

Η δοκιμή τελικά έγινε, μετά δυσκολίας φυσικά, γιατί έπρεπε να κλέψω από το διπλανό μπολάκι που άδειαζε εν ριπή οφθαλμού.

Το παιδί εκείνο το βράδυ έφαγε σως ταρτάρ με μερικές γαρίδες και εγώ έγινα λάτρης της υπέροχης αυτής σως !

Εκτός από τα ψάρια, που αρχικά αντικατέστησα την μαγιονέζα, την βάζω πλέον στο ψητό κοτόπουλο αλλά και σε κρύο κρέας μοσχαρίσιο νουά, μέσα σε σάντουιτς, ή ακόμα και σκέτη με κριτσινάκια σαν ντιπάκι.

Σήμερα το προχώρησα λίγο παραπέρα και την δοκίμασα και με τηγανητό γαύρο και σαρδέλα ...

Το αποτέλεσμα θεϊκό, ανεπανάληπτο και έτσι το καθιερώνω σε όλα τα ψάρια γενικώς.

 

Εκτέλεση

 

Το βασικό για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι τα φρέσκα υλικά η σπιτική μαγιονέζα το δικό σας αγγουράκι τουρσί χωρίς συντηριτικά και φυσικά κάπαρη αγορασμένη προσεκτικά από ένα Αιγαιοπελαγίτικο νησί στις διακοπές σας

Αν σας είναι δύσκολο να φτιάξετε αγγουράκι τουρσί αγοράστε ένα βαζάκι από Έλληνα μικρό παραγωγό για να είσαστε σίγουροι για την φρεσκάδα και την ποιότητα.

 

Κατ αρχήν ξεπλένουμε καλά την κάπαρη και τα αγγουράκια να φύγουν τα πολλά αλάτια.

Ψιλοκόβουμε την κάπαρη, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα αγγουράκια με το μαχαίρι ή τα βάζουμε στο μούλτι και προσεκτικά τα κόβουμε ώστε να μην γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά στην μαγιονέζα και τα αναμιγνύουμε καλά.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.

 

Την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ενωθούν τα υλικά και την διατηρούμε εκεί για 3-4 ημέρες.

 

Σερβίρουμε ιδανικά με ψητό ψάρι αλλά ταιριάζει ιδανικά με τον τηγανητό μπακαλιάρο αντί για σκορδαλιά και φυσικά είναι ιδανικό για τα κρύα σάντουιτς με κοτόπουλο ή κρέας.