BACK

Σπαγγέτι με λάδι και σκόρδο - Aglio Olio

Τα σπαγγέτι με λάδι και σκόρδο είναι ένα πολύ γευστικό και εύκολο πιάτο.

Όσο καλύτερο ελαιόλαδο χρησιμοποιήσετε τόσο το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 πακέτο σπαγγέτι
1/3 φλιτζάνι πολύ καλό ελαιόλαδο
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


 

Οδηγίες:

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Κρατήστε κατά μέρος 1 1/2 φλιτζάνια νερό μαγειρέματος ζυμαρικών πριν σουρώστε τα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τα ζυμαρικά.

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι που μόλις αρχίζει να γίνεται χρυσό στην άκρη.
Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Προσεκτικά προσθέστε το νερό των ζυμαρικών στο σκόρδο και το λάδι και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να 2σιγοβράζει25 για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ένα τρίτο περίπου.

Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
Σβήστε την φωτιά, προσθέστε το μαϊντανό και την  παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα ζυμαρικά να ξεκουραστούν από τη φωτιά για 5 λεπτά για την σάλτσα να απορροφηθεί.