BACK

Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Παχυντικό αλλά άκρως γευστικό το υπέροχο αυτό σουφλέ μπορεί να συνδυαστεί σαν ορεκτικό για ένα τραπέζι με κυρίως πιάτο κρέας αλλά είναι ιδανικό για ένα μεσημεριανό γεύμα από μόνο του.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

 

4 πατάτες
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. μπέικον
1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
250 γρ. Total
Αλάτι και πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι.

Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες.

Μοιράζουμε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/