BACK

Σως με ουίσκι Jack Daniel’s

Η σως Jack Daniel's είναι ίσως η πιο διαδεδομένη Αμερικάνικη σως μετά την μπάρμπεκιου γλυκιά και ελαφρά πικάντικη δίνει χαρακτηριστική γεύση σε όλα τα ψητά μας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (12 votes)

Συστατικά:

2 κ.γ πολτό σκόρδο

300 γρ. καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. νερό

4 κ.σ.  teriyaki sauce

3 κ.σ. soy sauce

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι

4 κ.σ. Jack Daniels Whiskey

2 φλ. χυμό ανανά

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. λιωμένο ανανά

1/4 κ.γ. πιπέρι Καγιέν

Οδηγίες:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, το κρεμμύδι, τον λιωμένο ανανά, τις δύο σως και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει το μείγμα μας.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να μείνει η μισή και να πήξη.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το πιπέρι, το ουίσκι και ανακατεύουμε καλά.

Την βάζουμε σε βάζα και την διατηρούμε στο ψυγείο για τρεις μήνες.

Αυτό το τελευταίο  δεν το έχω καταφέρει ποτέ γιατί μέσα στην πρώτη συγκέντρωση κρεατοφαγίας και μπάρμπεκιου πάντα τα μπολάκια με την Jack Daniels γυρνάνε άδεια.