BACK

Sofrito de tomate (Τηγανιτή σάλτσα ντομάτας)

Μια σάλτσα ντομάτας που όμοιά της δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! Οι μοναδικοί γευστικοί της συνδιασμοί, κάνουν ακόμα και το πιο συνιθισμένο κυρίως πιάτο με κρέας ή ψάρι, ένα θαύμα γαστρονομίας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2,5 κιλά ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κ.γλ. αλάτι
1 ντουζίνα φουντούκια, ξεφλουδισμένα
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι μαϊντανού
½ φλ. κρασί ή ζωμός κότας
 

Οδηγίες:

 

1.Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. 
2.Προσθέτουμε τις ντομάτες και τηγανίστε τις σε ψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. 
3.Προσθέτουμε αλάτι, το φύλλο δάφνης, το μαϊντανό και τα υγρά. 
4.Αφήνουμε να πάρει μια βράση, μετά σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το υγρό. 
5.Τοποθετήστε την σάλτσα σε μπλέντερ με τα φουντούκια μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
6.Προσθέτουμε το σοφρίτο στο κρέας, το ψάρι ή το κοτόπουλο πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο. 
Έτσι θα μεταδοθούν οι υπέροχες γεύσεις της σάλτσας στο κύριο πιάτο σας.