BACK

Σαλονικιώτικα μύδια σαγανάκι

Τα Σαλονικιώτικα μύδια σαγανάκι είναι μια συνταγή που μας κάνει να ονειρευόμαστε την θέα του Λευκού Πύργου και την αύρα του Βαρδάρη !

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (7 votes)

Συστατικά:

1 1/2 κιλό μύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσινες χοντρόκαρπες πιπεριές κομμένες και χωρίς τους σπόρους
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, κομμένη και χωρίς τους σπόρους
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
8-10 τοματίνια, αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα, με το χυμό τους
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ούζο
250 gr. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Οδηγίες:

Μουλιάζετε τα μύδια σε κρύο νερό. Πετάτε όσα δεν έχουν ανοίξει. Με ένα μαχαίρι τις ίνες (βύσσος) από τα μύδια και τρίβετε τα κελύφη τους.

Τα μουλιάζετε ξανά σε κρύο νερό και έπειτα, τα ξεπλένετε. Βάζετε τα μύδια σε μια κατσαρόλα με 5 εκ. νερό. Κλείνετε τα το καπάκι και βράζετε τα μύδια στον ατμό μέχρι να ανοίξουν, για περίπου 5-7 λεπτά.

Τα αφήνετε κάπως να κρυώσουν και μετά τα βγάζετε από τα κελύφη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι.

Τσιγαρίζετε τις πιπεριές. Ρίχνετε και το σκόρδο, τα τοματίνια και τη ρίγανη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τα μύδια και το ούζο και σιγοβράζετε για άλλα 3-4 λεπτά.

Βάζετε και τη φέτα. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να λειώνει η φέτα, χωρίς όμως να διαλυθεί τελείως.

Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά, ανακατεύετε το φαγητό με βούτυρο.