BACK

Σαλάτα Τοσκάνης με ντομάτα, κρεμμύδια, ψωμί και βασιλικό

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για σαλάτα με ονομασία προέλευσης, που μάλιστα αποτελεί και ένα ολοκληρωμένο, ελαφρύ γεύμα. Κλασσικές γεύσεις, δοκιμασμένοι συνδυασμοί, σίγουρη απόλαυση. Τρώγεται και ως νηστίσιμη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 500 γρ. ψωμί 2 ημερών
  • 5 μέτριες ντομάτες
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 αγγούρι
  • 12 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Οδηγίες:

Μουσκεύουμε το ψωμί μέσα σε μπολ με κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιέζουμε ελαφρώς για να βγάλουν τους σπόρους τους.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αναμειγνύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το βασιλικό και τα κρεμμύδια με το ψωμί.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τη σαλάτα σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε ξίδι και το υπόλοιπο λάδι.