BACK

Σαλάτα με ρόκα, μανιτάρια και τυρί Taleggio

Μία υπέροχη σαλάτα με ρόκα αλλά με την ιδιαίτερη γεύση του Ιταλικού τυριού Taleggio.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (9 votes)

Συστατικά:

 

200 γρ μανιτάρια στρογγυλά
200 γρ μανιτάρια πλευρότους
200 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
100 γρ τυρί taleggio κομμένο σε μικρούς κύβους

Για τις ντομάτες

2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

 

Για τη ρόκα

4 μάτσα ρόκα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι

Οδηγίες:

 

Φτιάχνουμε τις ντομάτες: αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες.

Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, θυμάρι, σκόρδο, κ.λ.π.) και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, τυλιγμένες καλά, μέχρι να αφυδατωθούν αρκετά.

Ψήνουμε τα μανιτάρια: αφαιρούμε τα κοτσάνια.

Κόβουμε τα πορτομπέλο σε τέταρτα. Μαρινάρουμε όλα τα μανιτάρια στα υπόλοιπα υλικά. Τα ψήνουμε στη σχάρα.

Πλένουμε καλά τη ρόκα και καθαρίζουμε τα κοτσάνια.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για να σερβίρουμε τη σαλάτα: τοποθετούμε ένα τέταρτο των ψημένων μανιταριών στο κέντρο του πιάτου, από πάνω τη ρόκα και πάνω απ’ αυτή λίγη ντομάτα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα (λάδι & μπαλσάμικο) και γαρνίρουμε με τους κύβους taleggio.