BACK

Ρύζι με μανιτάρια, μπανάνες και σταφίδες

Ένα ιδιαίτερο φρουτένιο ρύζι φούρνου με ενδιαφέροντες συνδυασμούς από αγαπημένο βούτυρο και μανιτάρια με μια γλυκιά προσθήκη στη γεύση από τις σταφίδες και τις μπανάνες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (7 votes)

Συστατικά:

2 φλ. ρύζι για σπυρωτό πιλάφι

4 φλ. νερό με 2 κύβους ζωμού κότας
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες χοντρές
½ φλ. σταφίδες ξανθές
250 γρ. μανιτάρια
1 κ.γ. βούτυρο
λίγο χυμό λεμόνι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

Βράζουμε το ρύζι σκεπαστό σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με το ρολόι, από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να εξατμιστεί όλο σχεδόν το νερό τους.
Τους προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε το ρύζι με τις σταφίδες και τα μανιτάρια σ’ ένα βαθύ πυρέξ,
Ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε τις μπανάνες,σκεπάζουμε ξανά και το βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο

Tips

Ένα πιάτο κατάλληλο για νηστεία αν το μαγειρέψετε με λάδι αλλά και για φανατικούς χορτοφάγους.