BACK

Ρεγγοσαλάτα

Αρωματικό και μερακλίδικο ορεκτικό, ιδανικό να συνοδεύσει ένα ποτηράκι ούζο! Από το βιβλίο "Νοστιμιές με πάθος" της Μάρθας Συριανάκη, από τις Εκδόσεις Ακρίτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (4 votes)

Συστατικά:

6 φιλέτα ρέγγας
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγισμένο
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 φλ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. κοφτό ζάχαρη
2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι καγιέν
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το γαρνίρισμα
μαρουλόφυλλα
αβγά βραστά
τουρσί

Οδηγίες:

1. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη.

2. Κόβουμε τη ρέγγα κομματάκια και την αναμειγνύουμε με τα αβγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τις πατάτες.

3. Προσθέτουμε το μείγμα από το γιαούρτι.

4. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και την τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με μαρουλόφυλλα.

5. Γαρνίρουμε με αβγά σε τέταρτα, με αγγουράκια και μαϊντανό.