BACK

Ψωμί με σταφύλια & κόκκινο κρεμμύδι

Το φθινόπωρο  είναι επιτέλους εδώ! Είναι η αγαπημένη μου εποχή.
Μου αρέσει όταν οι εποχές έρχονται στην ώρα τους.
Ανάμεσα στα αμπέλια στην περιοχή της Νεμέας σκέφτηκα ότι ένα ψωμί με κόκκινα σταφύλια και κόκκινα κρεμμύδια θα ήταν ιδανικό για την εποχή.  Ήταν!
Το διακόσμησα με μερικούς σπόρους μάραθου και  παπαρούνας και voila!
Υπέροχα απλό και γευστικότατο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
150 ml χλιαρό νερό
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου
1 κουταλιά της σούπας σπόρους παπαρούνας
100 γραμμάρια σταφύλια
ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι
ορυκτό αλάτι για γεύση
πιπέρι

 

 

Οδηγίες:

Αναμίξτε όλα τα συστατικά (εκτός από το νερό) σε ένα μπολ. Ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά  σιγά το νερό. Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι τα υλικά να σχηματίσουν μια μπάλα. Καλύψτε με ένα πανί και τοποθετήστε τα σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά έως μία ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 °C.
Πλένετε τα σταφύλια και κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.
Πάρτε τη ζύμη από το μπολ και ζυμώστε απαλά για μερικά δευτερόλεπτα.
Ανοίξτε την ζύμη σε χαρτί ψησίματος σε περίπου 3 εκατοστά πάχος. Απλώστε τα σταφύλια πιέζοντας τα ελαφρά στη ζύμη. Κάντε το ίδιο και με το κόκκινο κρεμμύδι.

Πασπαλίστε με σπόρους μάραθου, και σπόρους παπαρούνας, ορυκτό αλάτι και πιπέρι και αφήστε να φουσκώσει για άλλα 10-15 λεπτά.
Ψήστε για 20 λεπτά.

Αφήστε το σε δροσερό μέρος να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά.

Διατηρείται καλό για δύο τρείς μέρες.

 

Την συνταγή και την φωτογραφία την πήραμε από  http://boxofspice.wordpress.com/