BACK

Ψητές σαρδέλες με φρέσκια ρίγανη κάπαρη και ντοματίνια

Η σαρδέλα το απίθανο αυτό μικρό ψαράκι θα σας γεμίσει με μυρωδιές ρίγανης και γεύση φανταστική.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

500 γρ σαρδέλες

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

χυμό από ένα λεμόνι

2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη

2 κουτ. σούπας κάπαρη

2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

5 ντοματίνια κομμένα στην μέση

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σαρδέλες και αν θέλουμε τις φιλετάρουμε δηλαδή βγάζουμε το κεντρικό κόκαλο.

Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψί τις σαρδέλες και ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, την ρίγανη, την κάπαρη και τα ντοματίνια.

Ψήνουμε για 20 λεπτά προσέχοντας να μην στεγνώσουν τα ψάρια μας.

Σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με μία καλή χωριάτικη.