BACK

Ψητά λαχανικά με γιαούρτι και κάρυ

Τα ψητά λαχανικά είναι ένα γευστικότατο συνοδευτικό για κρέατα και μπάρμπεκιου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.6 (5 votes)

Συστατικά:

 

500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας κομμένη σε κύβους
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
6 μεγάλα καρότα
2 κίτρινες και 2 κόκκινες πιπεριές
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 κουταλιά γλυκού κύμινο
1 κουταλιά γλυκού κόλιαντρο
½ κουταλιά γλυκού καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά γλυκού ξερός βασιλικός
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:


1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι Total 2%
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά γλυκού κάρι
½ κουταλιά γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλα, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες, βγάζουμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον κόλιαντρο, την πάπρικα, το τζίντζερ, τον βασιλικό και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/