BACK

Πως να κάνετε τα σκόρδα κονφί

Σκόρδα κονφί για να έχετε πάντα το σκορδάκι σας με όλα τα πλεονεκτήματα και το φαγητό εύπεπτο και μυρωδάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (5 votes)

Συστατικά:

10 κεφάλια σκόρδα

500 ml ελαιόλαδο περίπου 

2 κουταλιές μπούκοβο

4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες:

Κόβουμε τα κεφάλια του σκόρδου ελαφρά στην επάνω πλευρά και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.

Αυτό το κάνουμε για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα και για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι μετά.

 

  

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε κόβοντας τις μαυρίλες και τα χτυπημένα κομμάτια.

Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο ρίχνοντας μέσα την ρίγανη και το μπούκοβο.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και αφήνουμε να πάρουν ελαφριά βράση για δεκαπέντε λεπτά.

 

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε βαζάκια προσθέτοντας και επι πλέον ελαιόλαδο εάν χρειαστεί.

 

Τα  σκόρδα μας είναι έτοιμα για τις μαγειρικές μας και εύκολα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε.

Θα κάνουν τα φαγητά σας εύπεπτα υγιεινά και φυσικά μυρωδάτα.