BACK

Πως κάνουμε αγγουράκια τουρσί

Άλλο ένα ευκολο τουρσί.

Το αγγουράκι σαν τουρσί είναι πολύ αγαπημένο μεζεδάκι από το τσίπουρο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (13 votes)

Συστατικά:

 

8-10 τεμ αγγουράκια

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και θυμάρι

3 φλ. τσαγιού ξύδι

3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

2 κουτ. σούπας αλάτι

1 κουταλία σούπας πολύχρωμους κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

 

Πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια και τα βάζουμε μέσα σε αποστειρωμένα βάζα.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα να βράσουν για δέκα λεπτά.

Αδειάζουμε το ζεστό υγρό μέσα στα βάζα με τα αγγουράκια σφραγίζουμε καλά και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα.

Τα αφήνουμε ανάποδα για μία εβδομάδα και μετά τα βάζουμε σε ντουλάπι για κατανάλωση τον χειμώνα.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα αποστειρώστε τα βαζάκια