BACK

Πίτσα με σπανάκι και αυγά

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, η πίτσα με το σπανάκι και τα αυγά, θα σας μαγέψει με την υπέροχη γεύση της και θα την λατρέψετε για το παιχνίδι της να βουτάτε το κομμάτι σας μέσα στον ρευστό κρόκο του αυγού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (4 votes)

Συστατικά:

Για την ζύμη

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού ξερή μαγιά

2/3 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό

1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

 

Για την γέμιση

6 κουταλιές ντομάτα σάλτσα για πίτσα
400 γρ. μοτσαρέλα 
200 γρ καπνιστό μπέικον
500 γρ σπανάκι σοταρισμένο με κρεμμύδι
4-8 αυγά

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε μέχρι στην επιφάνεια να βγουν φυσαλίδες.
Με το Κ ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς για 8 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Όταν διπλασιαστεί την ζυμώνουμε και την χωρίζουμε σε ίσα μέρη και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.

Ανάβουμε τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου

​Σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και το σπανάκι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τις βάσεις σε ένα ταψί.
Τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας για πίτσα
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες και την μοιράζουμε στις δύο βάσεις
Ρίχνουμε το σοταρισμένο σπανάκι και απλώνουμε τις φέτες από το μπέικον.

Ψήνουμε για 15 με 20 και την βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε τα αυγά.
Στην συνέχεια ψήνουμε ακόμη άλλα 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βάση της πίτσας και να ψηθούν τα αυγά.