BACK

Πιτάκια με μαρμελάδα σύκο και προσούτο

Ένα πιτάκι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχετε ποτέ σας σερβίρει!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

180 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 βαζάκι μαρμελάδα σύκο
 λεπτές φέτες προσούτο ψιλοκομμένες 
1 φλ. τρίμα μπλε τυρί 
1 πακέτο φύλλο κρόυστας
 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 15 εκ. και τις προστατεύουμε σκεπασμένες με μια καλά βρεγμένη στιμένη πετσέτα όσο τυλίγουμε ένα ένα τα πιτάκια.
Απλώνουμε την μια λωρίδα, αλοίφουμε με βούτυρο τις άκρες, βάζουμε μέσα μια κουταλίτσα μαρμελάδα σύκο, τοποθετούμε από πάνω λίγο τυρί και προσούτο και τυλίγουμε σε τρίγωνο. 
Αλοίφουμε τα πιτάκια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν καλά.
 

Tips

Αντικαταστήστε την μαρμελάδα σύκο με μια μαρμελάδα της δικής σας επιλογής