BACK

Το πιο γρήγορο πατέ του κόσμου

Η blogger Two Minutes Angie,  Αντζελίνα Καλογεροπούλου μας δίνει την συνταγή για το πιο εύκολο πατέ του κόσμου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ συκωτάκια πουλιών
ένα μικρό πακετάκι λευκά μανιτάρια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ένα μεγάλο κρεμμύδι
125 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
λίγο θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
 

Οδηγίες:

Διαλέγω τα πιό φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλου , περίπου μισό κιλό. (Ο κρεοπώλης σου θα σου δώσει μάλλον και καρδιές μαζί. Εγώ τις χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα μιά και επιλέγω για αυτό το πατέ κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής ή βιολογικά, αξίζει το κόπο και το κόστος.)

Καθαρίζω τα εντόσθια από τις ίνες και τα λίπη, τα ξεπλένω καλά και τα μουλιάζω σε καλά αλατισμένο νερό για μιά ώρα.

Ξεπλένω ξανά.

Σουρώνω.

Καθαρίζω ένα μικρό πακετάκι λευκά μανιτάρια και τα κόβω στα τέσσερα. Τα σιγοβράζω σε κατσαρολάκι με 3/4 από ένα ποτήρι porto, Metaxa ή cherry (ή ένα συνδυασμό απο αυτά τα τρία) και 250 γρ. κρέμα γάλακτος, μέχρι να εξατμιστεί το μισό υγρό και αλατοπιπερώνω.

Σωτάρω ελαφρά σε μέτρια φωτιά τα συκωτάκια  με ένα μεγάλο κρεμμύδι χονδροκομμένο, 125 γραμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο , λίγο θυμάρι και τρία φύλλα δάφνης , αλάτι και πιπέρι για εφτά με δέκα λεπτά το πολύ.

Ενώνω τα δύο μίγματα, τα μανιτάρια και τα συκωτάκια.

Αφαιρώ με κουτάλα της σούπας αρκετό από τα υγρά που έχει η κατσαρόλα και το υπόλοιπο μίγμα το πολτοποιώ στο μπλέντερ (μαζί με τα αρωματικά) προσθέτοντας σταδιακά το υγρό μέχρι το μίγμα να μοιάζει με σφιχτό κοκκώδη πουρέ.

Ελέγχω για αλάτι και πιπέρι και προσθέτω ανάλογα.

Τα βάζω σε ατομικά μικρά (βουτυρωμένα καλά) φορμάκια ή σε μία μικρή φόρμα  σιλικόνης.

Οταν κρυώσουν τα βάζω στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον.

Για να τα ξεφορμάρω εύκολα τα βυθίζω μέχρι τη μέση τους σε ένα χαμηλό δίσκο με ζεστό νερό και , αναποδογυρίζοντάς τα , τα βοηθάω με την άκρη ενός μαχαιριού να γλυστρήσουν το καθένα στο πιάτο ή τη πιατέλα που θα σερβιριστούν.

Απαραίτητη δίπλα τους η πίκλα αγγουριού που του πάει εξαιρετικά.  Διαβάστε την συνταγή στο blog της Two Minutes Angie,  Αντζελίνας Καλογεροπούλου

Tips

Μιά ρουμπινί σταγόνα από ζελέ ή μαρμελάδα από κράνα του πάει πολύ.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: