BACK

Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά

Μια εντελώς διαφορετική πατσαβουρόπιτα φτιάχνει ο σεφ Βασίλης Καλλίδης που θα αφήσει και τον πιο δύσκολο Κωνσταντινουπολίτη καλεσμένο σας άφωνο!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (11 votes)

Συστατικά:

1 Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
3 κ.σ. βούτυρο 
8 φέτες Παστουρμά Μιράν
250 γρ. κασέρι
200 γρ. κεφαλοτύρι
6 αβγά
2 ποτήρια γάλα
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μπαχάρι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες - φετάκια πάχους μισού εκατοστού.
Αφρατεύουμε με τα δάχτυλα τα ρολάκια της ζύμης για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά, τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε στο μπολ με το φύλλο.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά, προσθέτουμε λίγο λιωμένο αγνό βούτυρο γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα μας το περιεχόμενο του μπολ με το φύλλο, το τυρί και τον παστουρμά.
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει καλά με αγνό βούτυρο γάλακτος Διβάνη.
Απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Τρίβουμε λίγο έξτρα τυρί στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.