BACK

Παστουρμαδόπιτα Πολίτικη

Γεύση έντονη από τον παστουρμά με αρώματα μπαχαρικών από το τσιμένι. Μια συνταγή κατάλληλη για μεζεδάκια και ουζάκια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (23 votes)

Συστατικά:

8 φύλλα κρούστας
15 φέτες παστουρμάς ψιλοκομμένες
10 φέτες ντομάτας κομμένες στρογγυλές (μετρίου πάχους)
10 φέτες κασέρι (μέτρια κομμένες)
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε 4 φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε το κάθε ένα χωριστά.

Στρώνετε πρώτα το κασέρι (φέτες), μετά τον παστουρμά και τέλος τις ντομάτες. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε. Ψήνετε στους 180 °C για 30".

Όταν ροδίσει η παστουρμαδόπιτα, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.

Σημ.: Πριν βάλετε την παστουρμαδόπιτα να ψηθεί, εάν θέλετε, αλείψτε την επιφάνεια με κρόκο αυγού και σουσάμι.

Tips

Το τσιμένι είναι το μπαχαρικό που έχει ο παστουρμάς γύρω γύρω. Αν δεν θέλετε έντονη γεύση αφαιρέστε το.