BACK

Παστιτσάκια αμυγδαλωτά Άνδρου

Τα Παστιτσάκια τα παραδοσιακά γλυκά της Άνδρου δεν είναι τίποτε άλλο από τους παλιούς, γνωστούς μας εργολάβους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.9 (9 votes)

Συστατικά:

350 γρ. αμύγδαλα λευκά

700 γρ. άχνη ζάχαρη άχνη

Ασπράδια από 6 αυγά μεσαίου μεγέθους

Οδηγίες:

Η Άνδρος φημίζεται για το καταπράσινο τοπίο και τις μαγευτικές παραλίες της.

Όταν πας εκεί ανακαλύπτεις και την ζήσεις από κοντά ανακαλύπτεις και τα υπέροχα μονοπάτια της, την καλοδουλεμένη κουζίνα της και φυσικά τα γλυκά της με πρώτα απ όλα τα αμυγδαλωτά και με κορωνίδα τις πάστες αμυγδάλου και σεράνο.

Φεύγοντας θα πάρεις οπωσδήποτε και μερικά παστιτσάκια το σύμβολο γλυκό του νησιού φτιαγμένο από αμύγδαλα και αυγά που θα σου θυμίσει τους εργολάβους που έτρωγες παιδί άλλοτε σκέτους και άλλοτε γεμιστούς...

 

Εκτέλεση

Κρατάμε στην άκρη περίπου 20- 25 αμύγδαλα όμορφα μεγάλα για να στολίσουμε στο τέλος τα παστιτσάκια  μας αν τα θέλουμε με αμύγδαλο από πάνω.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα, την άχνη και ασπράδια από 3 αυγά.

Αναμιγνύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακιά ελαφρά υγρή αμυγδαλόπαστα.

Όλο το μείγμα το μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά ένα ένα τα υπόλοιπα τρία ασπράδια.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε επάνω σε μία λαδόκολλα μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια, μακριά το ένα από το άλλο γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.

Εάν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε με τα ολόκληρα αμύγδαλα που έχουμε φυλάξει τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο επάνω σε κάθε στρογγυλό μπισκοτάκι.

Ψήνουμε με αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία θέση στους 180 βαθμούς για δέκα πέντε με είκοσι λεπτά μέχρι να ροδίσουν από επάνω ανάλογα με την δύναμη του φούρνου σας.

Τα αφαιρούμε μαζί με την λαδόκολλα και τα μεταφέρουμε σε σχάρα όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

 

Η παλιά φοντανιέρα της γιαγιάς μας τα υποδέχεται με μεγάλη χαρά και μας θυμίζει τα όμορφα παιδικά μας χρόνια.