BACK

Ομελέτα στο φούρνο με φέτα και κάστανα

Μια ομελέτα που ξεπερνάει τα δεδομένα και τα συνηθισμένα τόσο στη μέθοδο μαγειρέματος, όσο και στη γεύση. Βασίζεται σε παραδοσιακή χιώτικη συνταγή και αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/4 φλ. ψιλό καλαμποκάλευρο
2 φλ. γάλα
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
4 αβγά
1 φλ.τρίμμα φέτας
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
3. Χοντροκόβουμε ή θρυμματίζουμε τα κάστανα και τα αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι.
4. Με το λάδι που έχει περισσέψει, λαδώνουμε ένα πήλινο ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 25 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
5. Σε μία μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Πριν βράσει, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο με σταθερό ρυθμό ανακαταεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να χυλώσει κάπως το μείγμα, 5 περίπου λεπτά.
6. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι.
7. Μέσα σε ένα όχι πολύ μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αβγά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν αφρό.
8. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό χυλό με το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε προκειμένου να δέσει σωστά με τα αβγά.
9. Ρίχνουμε τα αβγά στο χυλό, μαζί με τα κάστανα, τα κρεμμύδια και το τρίμμα της φέτας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στο ταψί.
10. Ψήνετε στους 175°C για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.