BACK

Ντοματάκια Σαντορίνης τουρσί

Τα καταπληκτικά ντοματάκια Σαντορίνης τώρα θα τα έχετε εύκολα και μέσα στο καταχείμωνο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

2 κιλά ντοματάκια Σαντορίνης

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και θυμάρι

3 φλ. τσαγιού ξύδι

3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

4 κουτ. γλυκού κύμινο

2 κουτ. σούπας αλάτι

1 κουταλία σούπας πολύχρωμους κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια και τα βάζουμε μέσα σε αποστειρωμένα βάζα κάνοντας μία μικρή σχισμή με ένα μαχαιράκι.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μία κατσαρόλα να βράσουν για δέκα λεπτά.

Αδειάζουμε το ζεστό υγρό μέσα στα βάζα με τα ντοματάκια σφραγίζουμε καλά και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα.

Τα αφήνουμε ανάποδα για μία εβδομάδα και μετά τα βάζουμε σε ντουλάπι για κατανάλωση τον χειμώνα.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα αποστειρώστε τα βαζάκια