BACK

Μύδια με σκόρδο και ούζο

Μύδια με σκόρδο και ούζο, αχνιστά και σκορδάτα είναι ο κατάληλος μεζές για ουζάκια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.9 (18 votes)

Συστατικά:

500 γραμμάρια ψίχα από μύδια
10-15 μύδια με το κέλυφος
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
6-8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο θρούμπι ή θυμάρι τριμμένο
1/3 ποτηριού τον νερού ούζο
1/3 ποτηριού του νερού νερό

Οδηγίες:

Αν τα μύδια είναι φρέσκα, τα πλένουμε καλά για να μη μείνει καθόλου άμμος, τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να ανοί­ξουν και μετά τους αφαιρούμε το κέλυφος.

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητι­κό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μύδια (και τα καθαρισμένα και αυτά με το κέλυφος) και τα τσιγα­ρίζούμε κι αυτά.

Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι,

το θρούμπι ή το θυμάρι και το νερό. Μόλις το φαγητό πιει τα υγρά του, το σβή­νουμε με το ούζο (προσέχουμε πολύ, διότι με το ούζο το φαγητό παίρνει φω­τιά) και μετά σβήνουμε τη φωτιά.

Είναι ένας απίστευτα νόστιμος μεζές, πού για να τον ετοιμάσουμε χρειαζόμαστε μόνο 15 λεπτά.

 

 

Από το βιβλίο "Γεύσεις της Τασίας"- Τασία Δενδρινού

Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη