BACK

Μπουκίτσες με σύκα

Ένα πολύ πρωτοτύπο και υγεινό μεζεδάκι για να συνοδεύσετε το τσίπουρο. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα έχετε στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες. Τα αρώματα των πιπεριών με τη γλύκα των ξήρων σύκων είναι κάτι το διαφορρετικό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

200 γρ. ξηρά σύκα
Ι00 γρ. κουκουνάρια
κόκκινο και μαύρο πιπέρι χοντροαλεσμένο
2 κ.σ. ξίδι (προαιρετικά παλιωμένο)
αλάτι

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τα σύκα με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια.
2. Χοντροκόβουμε τα κουκουνάρια, αφού πρώτα τα καβουρδίσουμε.
3. Παίρνουμε 2 κουταλιές απ' αυτά και τα περνάμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πούδρα.
4. Ενώνουμε τα σύκα με τα κουκουνάρια, αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι.
5. Ανακατεύουμε την πούδρα κουκουναριών με τα χοντροκομμένα πιπέρια.
6. Φτιάχνουμε μικρές μπάλες με τα χέρια μας από το μείγμα σύκα-κουκουνάρια και τα τυλίγουμε στην πούδρα κουκουνάρια πιπέρια.
7. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες, πριν τα σερβίρουμε.

Από το βιβλίο «Δημιουργώντας με φρούτα». 

Tips

Μπορούμε στη θέση του βαλσαμικού να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ της αρεσκείας μας.