BACK

Μίνι κεμπάπ με σουσάμι, ταχίνι και ντιπ γιαουρτιού

Πιο υγιεινό δεν γίνεται, άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς, αντιοξειδωτικό σουσάμι και ταχίνι, τονωτικό σκόρδο, κριθαρένιο παξιμάδι. BBQ από τα σπάνια!Όλοι θα ευχαριστηθούν αυτά τα μυρωδάτα και ζουμερά κεμπάπ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (10 votes)

Συστατικά:

Για τα κεμπάπ
½ κιλό κιμά
1 παξιμάδι κρίθινο ή 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 ή 2 κ.σ. ταχίνι
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. σουσάμι
1/4 κ.γλ. κανέλλα
1/4 κ.γλ. κύμινο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ντομάτα ψιλοκομμένη
μίνι αραβικές πίτες

Για το ντιπ γιαουρτιού
250 ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή ξερό
1/2 κ.γλ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.

1. Μουλιάζουμε το παξιμάδι ή το ψωμί σε νερό να μαλακώσει.
2. Στραγγίζουμε να μην έχει καθόλου νερό και ζυμώνουμε καλά με τον κιμά και όλα τα υλικά να γίνει ομογενής.
3. Διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι, το πιπέρι και τα καρυκεύματα.
4. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και περνάμε στα καλαμάκια.
5. Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και τοποθετούμε πάνω του τα κεμπάπ. Μπορούμε να τα αλείψουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
6. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα σε τακτά διαστήματα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Για το ντιπ
Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Είναι καλύτερα να μείνει 12-24 ώρες για να δέσει η γεύση του.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω σε ζεσταμένες, μικρές αραβικές πίτες με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ντομάτα και συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού.

Tips

Για να μην σας καούν τα καλαμάκια, μπορείτε να τα μουλιάσετε εκ των προτέρων σε νερό για τουλάχιστον μισή ώρα. Διαφορετικά καλύψτε τις κάτω άκρες τους με αλουμινόχαρτο.