BACK

Μελιτζανοκεφτέδες

Οι Μελιτζανοκεφτέδες είναι σίγουρα από τους πιο λαχταριστούς κεφτέδες του καλοκαιριού, είτε για πικ νικ είτε για οπουδήποτε αλλού!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (4 votes)

Συστατικά:

1 ½ κιλό μελιτζάνες
αλάτι
¼ φλ. Ελαιόλαδο
¼ κιλού κρεμμύδια
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
3 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγανισμα
3 αυγά χτυπημένα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τρυπάμε τη μελιτζάνα με ένα πιρούνι σε διάφορες πλευρές, και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Την κόβουμε στη μέση και βγάζουμε την πούλπα, αφαιρώντας τους σπόρους.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά.   Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε την μελιτζάνα, τα μυριστικά, αλάτι και πιπέρι, το τυρί, τα 100 γραμμάρια από την φρυγανιά και τα τρία αυγά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μπάλες, περίπου 50 γρ. η κάθε μία.
Βουτάμε την κάθε μπάλα μέσα στα χτυπημένα αυγά, μετά στην υπόλοιπη φρυγανιά και τηγανίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.