BACK

Μανιτάρια τηγανητά με σκόρδο και μαιντανό

Τα μανιτάρια είναι πεντανόστιμα όπως κι αν επιλέξετε να τα φτιάξετε.

Στη συγκεκριμένη πολύ εύκολη συνταγή, το σκόρδο αρωματίζει πολύ όμορφα το φαγητό σας και ο μαϊντανός δίνει φρεσκάδα και χρώμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (14 votes)

Συστατικά:

1/2  κιλό μανιτάρια
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
​2 πιπεριές Φλωρίνης
1/2 φλ. φυστίκια κάσιους
1/2 ματσάκι μαϊντανό

Οδηγίες:

Πλένουμε στα γρήγορα τα μανιτάρια αν έχουν πολλά χώματα. Αν είναι καθαρά απλώς τα σκουπίζουμε ένα-ένα μ’ ένα νωπό πανάκι ή χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στα δύο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι στο τηγάνι.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά με ανοικτό το καπάκι του τηγανιού 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα φυστίκια χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τ’ αφήνουμε 5-8 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tips

Επίσης μπορείτε να κάνετε τη συνταγή αυτή νηστίσιμη αν παραλείψετε το βούτυρο. Μπορείτε να δώσετε ακόμα περισσότερο άρωμα, αν σβήσετε με κρασί.