BACK

Αρωματικό λαχανόρυζο

Σας λέω από την αρχή, πως αυτή η συνταγή είναι για ένα λεμονάτο και αρωματικό λαχανόρυζο, με λαχανικά που κρατάνε στο δόντι και διατηρούν τη φρεσκάδα και το χαρακτήρα τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (16 votes)

Συστατικά:

1 κιλό λάχανο άσπρο
1 μικρή ρίζα φινόκιο
2 καρότα κομμένα σε λοξές φέτες
1 πράσο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή μάραθο
150 γρ. ρύζι μακρύκκοκο λευκό
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1 κούπα νερό

Οδηγίες:

1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο.

2. Προσθέτουμε το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες καθώς και το καρότο. Αφήνουμε λίγο να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά.

3. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα το λάχανο (πρώτα σε λωρίδες και μετά κάθετα). Πλένουμε, στραγγιζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα τρυφερά κοτσανάκια του άνηθου ή του μάραθου. Τα φύλλα τα κρατάμε να τα προσθέσουμε στο τέλος.

4. Ανακατεύουμε τα λαχανικά καλά. Σκορπίζουμε το ρύζι.

5. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλάτι,  πιπέρι και το νερό.

6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη πιο χαμηλή ένταση και ψήνουμε για 20 λεπτά.

7. Προσθέτουμε τα φύλλα του άνηθου ή του μάραθου ψιλοκομμένα, ελέγχουμε το λεμόνι και το αλάτι και σερβίρουμε όλο το φαγητό σε πιατέλα. Περιχύνουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.

 

Read more at http://www.tastefull.gr/