BACK

Κρύα σούπα με παντζάρια και γιαούρτι

Η κρύα σούπα  πατζάρι είναι η ιδανική σούπα για καλοκαίρι μεσημέρι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

50 ml ελαιόλαδο
1 κιλό παντζάρια σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
Κορυφές άνηθου, για τη διακόσμηση

Οδηγίες:

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα παντζάρια, τα καρότα και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν καλά.

Ρίχνουμε το ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη σούπα για περίπου 40 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σε δόσεις.

Αν θέλουμε, για πιο φίνο αποτέλεσμα περνάμε τη σούπα από σήτα.
Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα, ξαναρίχνουμε την πολτοποιημένη και σουρωμένη σούπα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε το σκεύος, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/