BACK

Παξιμαδάκια με φέτα μαριναρισμένη σε αγουρέλαιο και πατέ κόκκινης πιπεριάς

Ένας ακόμα ωραίος καλοκαιρινός συνδυασμός. Τέλειο για πικνίκ: ετοιμάζετε ξεχωριστά όλα τα υλικά, τα βάζετε σε τάπερ και το συναρμολογείτε εκεί!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Παξιμαδάκια  κριθαρένια
200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
4 κ. σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός, θυμάρι)
100 ml. αγουρέλαιο


Για το πατέ κόκκινης πιπεριάς

4 πιπεριές φλωρίνης ψητές από βάζο

1 κ. σ.ελαιόλαδο

1 κ. γλ. ξίδι
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ κ. γλ. ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, τα μυρωδικά και το αγουρέλαιο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε τη φέτα να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον.

2. Λιώνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο στο μίξερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

3. Μοιράζουμε τη φέτα στα παξιμάδια, αλείφουμε με μια κουταλιά από το πατέ πιπεριάς και σερβίρουμε.