BACK

Κρεμμύδια γεμιστά με λουκάνικο και καρύδι

Ένα πραγματικά λαχταριστό πιάτο, που δεν γίνεται τόσο βαρύ, με την προϋπόθεση βέβαια πως τα λουκάνικα που θα διαλέξετε δεν θα είναι πικάντικα.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

6 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, όχι πικάντικο
2 κ.σ. σταφίδες
3 κ.σ. καρυδόψιχα ή κουκουνάρι
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μαϊντανό ή σέλινο, μόνο τα φύλλα
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τις δύο άκρες από τα κρεμμύδια, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά.
2. Αφαιρούμε το εξωτερικό φύλλο, εάν είναι σκληρό, και βγάζουμε προσεκτικά το κέντρο με ένα κουταλάκι αφήνοντας 2-3 «φύλλα» στο εξωτερικό.
3. Εντωμεταξύ, βάζουμε το λουκάνικο, τις σταφίδες, το μαϊντανό ή σέλινο και το καρύδι ή κουκουνάρι στο μπλέντερ και πολτοποιούμε να γίνουν κιμάς.
4. Ανακατέβουμε το ρύζι στο μείγμα, αν χρησιμοποιούμε, και γεμίζουμε το κάθε κρεμμύδι.
5. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια κοντά το ένα στο άλλο σε βαθύ σκεύος. Περιχύνουμε με λίγο νεράκι και ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
6. Ψήνουμε τα κρεμμύδια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
7. Ξεσκέπαζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τελείως.

Tips

Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή και ως κυρίως με μια ωραία φρέσκια σαλάτα εποχής.