BACK

Κρέμα με ροδόνερο και Φραμπουάζ

Το Semifreddo είναι μια παγωμένη Κρέμα και σήμερα την αρωματίζουμε με Ροδόνερο, Φιστίκια  και Φραμπουάζ

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

6 κρόκους 
3 κ.σ. μέλι  
250 ml κρέμα χτυπημένη σαντιγί  
2 κ.κ. ροδόνερο  
150 γρ φρέσκα φραμπουάζ  
5 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φιστίκια 

Επιπλέον φιστίκια και φραμπουάζ για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1. ​Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με το μέλιε μέχρι να αφρατέψουν, για 10 λεπτά περίπου. Προσεκτικά με σπάτουλα προσθέτουμε την σαντιγί. 
2. Σε φόρμα σιλικόνης χωρητικότητας 4 περίπου φλυτζανιών ( εναλλακτικά σε κανονική φόρμα που την έχουμε ντύσει με πλαστική μεμβράνη ) ρίχνουμε μέσα την κρέμα και καταψύχουμε για 1-2 ώρες μέχρι να πήξει ελαφρά. 
3. Βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε τα φρούτα και τα φιστίκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το semifreddo na παγώσει πολύ καλά.
4. Το βγάζουμε από την κατάψυξη μισή ώρα πριν σερβίρουμε και γαρνίρουμε με επιπλέον φρούτα και φιστίκια, εφόσον επιθυμούμε.