BACK

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

 

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
2 αβγά
500 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. Total 2%
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. σ. ψιλοκομμένoς δυόσμος
Πιπέρι καγιέν
50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Οδηγίες:

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αβγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το Total, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/