BACK

Κιουνεφέ

Το Κιουνεφέ, είναι ένα υπέροχο γλυκό με καταΐφι και τυρί, συνδυάζοντας το αλμυρό με το γλυκό. Στην Κωνσταντινούπολη  χρησιμοποιούν ένα λευκό, υφάλμυρο μαστιχωτό τυρί, κάτι σαν το γαΐς των Ποντίων.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

300 γρ. φύλλο κανταΐφι
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο γάλακτος λιωμένο
250 γρ. μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο λιωμένο


Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1½ φλ. νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα λεμονιού
1/2 λεμόνι (χυμός)

Οδηγίες:

Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε.
Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια20 εκ. το καθένα. Απλώνουμε από μία στρώση κανταΐφι.
ρίβουμε τη μυζήθρα ή τη λιώνουμε με πιρούνι.
Την ισομοιράζουμε στα δύο ταψάκια. Καλύπτουμε με κανταΐφι και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήνουμε 20΄.
Αναποδογυρίζουμε το κιουνεφέ (όπως την ομελέτα) για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 15΄ επιπλέον.
Στο μεταξύ βράζουμετα υλικά για το σιρόπι 3΄-4΄ κι όπως βγάζουμε καυτό το κιουνεφέ από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Το σερβίρουμε κόβοντάς το σε τρίγωνα κομμάτια.

Tips

Σερβίρεται ζεστό και πασπαλισμένο με φιστίκα Αιγίνης