BACK

Κικιτσόπιτα - Η παραδοσιακή Γιαννιώτικη πίτα

Η παραδοσιακή τραγανή και νοστιμότατη Γιαννιώτικη πίτα

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (3 votes)

Συστατικά:

15  κ.σ. αλεύρι μπλε

1 κ.σ. αλάτι

νερό (όσο πάρει)

2 αυγά

400 γρ φέτα

βούτυρο  πρόβειο (ή Κερκύρας)

πάπρικα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο αλλά όχι νερουλό.

Στο τέλος χτυπημένα τα αυγά.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C - 200 οC, βάζουμε στο λεπτό ταψί του φούρνου  ελαιόλαδο και το αφήνουμε στον φούρνο λίγο να κάψει – έτσι δεν θα μας κολλήσει η ζύμη όταν την ρίξουμε.

Το βγάζουμε  από το φούρνο και ρίχνουμε στο ζεστό λάδι το μείγμα μας έτσι ώστε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού – πρέπει να είναι ένα λεπτό στρώμα.

Από πάνω ρίχνουμε  την φέτα τριμμένη και  αρκετές κουταλιές βούτυρο δυστυχώς δεν είναι για δίαιτα - πασπαλίζουμε με την πάπρικα και βάζουμε στο φούρνο (200 οC πάνω-κάτω) περίπου για 35΄- 40΄όσο να ροδίσει από πάνω και να έχει γίνει τραγανή.

Τήν βγάζουμε από το φούρνο και την τεμαχίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλύτερα να την σερβίρετε  ζεστή.