BACK

Κέικ αμυγδάλου με γιαούρτι

 

Συνοδεύει ιδανικά τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
2½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
3/4 φλιτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

 

Αλέθουμε τα αμύγδαλα (ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα) στο μπλέντερ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει κάθε φορά το μείγμα, και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι.

Εναλλάξ βάζουμε στο μείγμα με τα αυγά το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/