BACK

Κεφτέδες με 3 κρέατα και σάλτσα Βραζιλιάνικη

Απ έξω άλλοι τον θέλουν πατικωμένο άλλοι στρογγυλό, αλλά όπως και να τον θέλετε, ο σωστός κεφτές έχει πάντα τριών ειδών κιμά μέσα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

200 γρ. κιμά χοιρινό
200 γρ. κιμά αρνήσιο
200 γρ. κιμά μοσχαρήσιο
2 σκελίδες σκόρδο
2 μικρές καυτερές πιπερίτσες
2 κ.κ κορίανδρο σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλεύρι γαι το τηγάνισμα
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Σαλτσούλα

4 ντομάτες φρέσκιες (600 γρ. περίπου)
1 κρεμμύδι κομμένο μικρά κυβάκια
2 φρέσκες πιπεριές τσίλι  ψιλοκομμένες
1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Χυμός ενός λάιμ
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Στο γουδί χτυπάμε το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες, τον κορίανδρο με λίγο αλάτι δημιουργώντας μία αλοιφή. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε  το λάδι, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 1 λεπτό.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το γυρνάμε για 4 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά τον τριών ειδών κιμά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μίγμα σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος από ένα ντοματίνι, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μεχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Σάλτσα
Καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια, και τις κόβουμε κυβάκια.  Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό λάιμ, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι.  Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, τον κορίανδρο και τις πιπερίτσες κι ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.