BACK

Καβουρμάς

Ο καβουρμάς είναι κρέας χοιρινό (σπάλα, στήθος, πλευρά) συνήθως σε μικρά κομμάτια τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες παρασκευές και φαγητά ώστε να τα νοστιμίσουμε ή να τα κάνουμε πιο χορταστικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
  • πιπέρι μαύρο
  • κανέλα και γαρύφαλο

Οδηγίες:

Τσιγαρίζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά το κρέας με το λίπος του.

Αλατίζουμε και αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά.

Όταν ο καβουρμάς ψηθεί καλά, το ρίχνουμε σε τσουκάλι ή κιούπι, τον σκεπάζουμε με το λίπος που έμεινε στο ψήσιμο και τον διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Σερβίρεται ζεστός.