BACK

Κατσικάκι Λιβανέζικο

Μία Λιβανέζικη συνταγή για νόστιμο κατσίκι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

1 κιλό ψαχνό από κατσίκι κομμένο σε μπουκιές
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. γλυκού φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
Γαρνιτούρα
1 νεροπότηρο πλιγούρι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 νεροπότηρο ζωμό λαχανικών
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις μπουκίτσες κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κατσίκι μαρινάδα  τόση όση να σκεπαστεί το κατσίκι.

Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα και 10' και μέχρι το κατσίκι σχεδόν να λιώσει και να κάνει μια πηκτή σάλτσα.
Εάν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί, προσθέστε μαρινάδα.Οσο το κατσικάκι μαγειρεύεται, ετοιμάστε το πλιγούρι.
Το πλένετε καλά με κρύο νερό και το μουλιάζετε για μισή ώρα.Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και ρίχνετε
μέσα το πλιγούρι σουρωμένο.Το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει όλο το λάδι.
Προσθέτετε την ντομάτα και το χυμό λαχανικών, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα και το αλατοπίπερο.Ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά με το καπάκι σκεπασμένο μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Κλείνετε τη φωτιά και το αφήνετε άλλα 10' μέσα στην κατσαρόλα, να στεγνώσει εντελώς.
Σερβίρετε σε πιατέλα απλώνοντας πρώτα το πλιγούρι και περιχύνοντας με το κατσίκι.Πασπαλίζετε μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: