BACK

Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα! Τι πιο απλό και απολαυστικό γλύκο για μίκρους και μεγάλους. Σερβίρετε αν θέλετε με μια μπάλα παγωτό καιμάκι!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

3 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
6 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
3 κουταλιές σούπας γάλα
2 κουταλάκια baking powder

για το σιρόπι

2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Οδηγίες:

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και κρατήστε τη σε μπολ. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέστε την κανέλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίξτε εναλλάξ το αλεύρι με τα καρύδια και στο τέλος τη μαρέγκα.
Ψήστε στους 200°C για 30-45΄. Όταν φουσκώσει και στερεοποιηθεί χαμηλώστε στους 180°C.
Βράστε στο μεταξύ το σιρόπι για 8΄ και όταν βγει το γλυκό από το φούρνο περιχύστε με το χλιαρό σιρόπι.