Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι
Δημοσιέυτηκε: Wed, 07/23/2014 - 15:44 || Ενημερώθηκε: Wed, 09/03/2014 - 14:48
Μεσημεριανό πιάτο ιδανικό για το καλοκαίρι
Συστατικά:
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού λάδι, λίγο ξίδι
1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερό βασιλικό
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
2 μικρά αγγουράκια
Αλάτι, λαδόξυδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό Total
Άνηθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
όβουμε τα καλαμαράκια σε στρογγυλές φέτες, σαν δαχτυλίδια και τα βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 έως 2 ώρες.
Ψήνουμε τα καλαμαράκια αφού τα στραγγίξουμε σε δυνατή φωτιά ...
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο www.greece.fage.eu/
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: