BACK

Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι

Μεσημεριανό πιάτο ιδανικό για το καλοκαίρι

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (3 votes)

Συστατικά:

 

1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα

1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού λάδι, λίγο ξίδι
1/2 κουταλάκι τσαγιού ξερό βασιλικό

ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
2 μικρά αγγουράκια
Αλάτι, λαδόξυδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό Total
Άνηθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

όβουμε τα καλαμαράκια σε στρογγυλές φέτες, σαν δαχτυλίδια και τα βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 έως 2 ώρες.
Ψήνουμε τα καλαμαράκια αφού τα στραγγίξουμε σε δυνατή φωτιά ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/