BACK

Χοιρινό πρασοσέλινο

Μαγειρευτό φαγητό, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Η ποικιλία χορταρικών και το χοιρινό συνδυάζονται υπέροχα με τον μαραθόσπορο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

1kg χοιρινό μπούτι και λαιμό (κομμένο σε μερίδες)

4 πράσα (κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)

2 σελινόριζες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)

1 ματσάκι σέλινο (ψιλοκομμένο)

1 μεγάλο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)

500γρ. σέσκουλα (χωρίς το κοτσάνι)

150γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

100γρ. λευκό κρασί

400γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

1κ.γ ζάχαρη

2 λεμόνια (χυμό & ξύσμα)

2κ.σ άνιθος

2κ.σ μαϊντανός

2κ.σ μαραθόσπορο (σπασμένο)

1 ματσάκι μυρώνια (ψιλοκομμένα)

1 ματσάκι καυκαλήθρες (ψιλοκομμένες)

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1:

Ετοιμάστε το χοιρινό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το χοιρινό. Σοτάρετε πολύ καλά για 10-15 λεπτά έτσι ώστε να πάρει αρκετό χρώμα εξωτερικά. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, την σελινόριζα, τον μαραθόσπορο και συνεχίστε να σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν και τα λαχανικά χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

 

Bήμα 2:

Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αφήστε τα να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.

 

Bήμα 3:

Τέλος προσθέστε τα σέσκουλα, το σέλινο, τον άνηθο, τον μαιντανό, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και αυτά.

 

Bήμα 4:

 Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρετε.

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: