BACK

Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

Οι γίγαντες είναι νόστιμοι με ό,τι κι αν τους φτιάξει κανείς, αλλά οι ελιές και η κάππαρη τους ταιριάζουν ιδιαίτερα. Ωραίο πιάτο που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο, στην περίοδο της νηστείας, αλλά και όποτε άλλοτε σας κάνει κέφι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (7 votes)

Συστατικά:

500 γρ. γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. τοματάκια κονκασέ ή 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
½ κούπα κάππαρη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  •  Μουλιάζουμε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι.
  • Ξεπλένουμε καλά

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια να βράσουν.

2. Ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό. 

3. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου.

4. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για 5-10 λεπτά.

5. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσεκτικά γιατί η κάππαρη είναι συνήθως αλμυρή

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.