BACK

Γαρίδες με μοσχάτο Σάμου, σε χωνάκια

Πρωτότυπη και γευστική με έντονα τα αρώματα του μοσχάτου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
500 γρ. μικρές γαρίδες, προβρασμένες και καθαρισμένες
3 κουταλιά της σούπας μοσχάτο Σάμου
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
αλάτι & πιπέρι
2 πακέτα φρέσκια σφολιάτα ψυγείου
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα
λαδόκολλα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε 24 τετράγωνα των 10 εκ. από ένα κομμάτι λαδόκολλα. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Πώς φτιάχνουμε τα χωνάκια: Ανοίγουμε τη φρέσκια σφολιάτα και πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα σε τετράγωνο κομμάτι με διαστάσεις περίπου 42 Χ 42 εκ. Χρησιμοποιούμε ένα χάρακα, για να έχουμε ακρίβεια. Κόβουμε 6 ίσα τετράγωνα των 7 εκ. από κάθε φύλλο. Τυλίγουμε τα κομμάτια της λαδόκολλας, έτσι, ώστε να σχηματίσουμε χωνάκια και γύρω από κάθε φύλλο τυλίγουμε τη σφολιάτα, για να γίνουν τα χωνάκια. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφαιρούμε τα χωνάκια από το φούρνο, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη φρέσκια σφολιάτα και αφήνουμε τα χωνάκια να κρυώσουν λίγο.

Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό, γυρίζοντας τις στο τηγάνι. Σβήνουμε με το μοσχάτο και προσθέτουμε το βασιλικό. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα χωνάκια με το μίγμα της γαρίδας και σερβίρουμε.