BACK

Φωλιές από παρμεζάνα

Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να σερβίρουμε  μια σαλάτα είναι μέσα σε ένα καλαθάκι από παρμεζάνα.
Είναι τόσο εύκολο να γίνει όταν το κάνετε μερικές φορές και πάρετε το κολάι που κι εσείς οι ίδιοι δεν θα το πιστεύετε.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

200 γρ παρμεζάνα

Οδηγίες:

Βάζουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι 18 εκατ. σε µέτρια φωτιά να κάψει. Ρίχνουµε στο τηγάνι 50 γραµµ. παρµεζάνας, λίγο λίγο, έτσι ώστε το τυρί να απλωθεί οµοιόµορφα.

Το αφήνουµε να ψηθεί ώσπου το κάτω µέρος του τυριού να κάνει µια δαντελένια κρούστα –περίπου για ένα λεπτό– και µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας το ανασηκώνουµε, το γυρίζουµε
και το ψήνουµε από την άλλη για µισό λεπτό ακόµη.
Το µεταφέρουµε πάνω από ένα αναποδογυρισµένο ατοµικό µπολ και πιέζουµε µαλακά για να πάρει το σχήµα του µπολ.

Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία για να φτιάξουµε και τα άλλα τρία καλαθάκια.

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το τυρί από το Μέτσοβο, Μετσοβάνα μικρής παραγωγής και δίχρονης παλαίωσης!