Φιλέτο Κοτόπουλο & Αρνί σε Μαρινάδα Γιαουρτιού με Σαφράν
Εμπνευσμένο από μια τούρκικη συνταγή, το πιάτο αυτό συνδυάζει καρυκευμένα κρεατικά με δροσερό γιαούρτι και ψωμί νάαν.
Συστατικά:
500 γρ. γιαούρτι TOTAL 0%
Αποξηραμένη ρίγανη
1 πακετάκι σαφράν σε πούδρα
Θαλασσινό αλάτι & μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
500 γρ. αρνίσιο μπούτι σε κυβάκια
2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα
2 νάαν (Ινδικό ψωμάκι)
Φύλλα πράσινης σαλάτας
½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Από την προηγούμενη μέρα, αναμειγνύετε τα 500 γρ. γιαούρτι TOTAL 0%, τη ρίγανη, τη μισή ποσότητα του σαφράν, τον κουρκούμα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφετε το αρνί και το κοτόπουλο με το μισό αυτού του μείγματος για να μαριναριστούν.
Το υπόλοιπο μείγμα το βάζετε στο ψυγείο.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα καυτό τηγάνι και ψήνετε καλά ή μέχρι να ροδίσει.
Τοποθετείτε το αρνί σε ένα άλλο σκέυος που έχετε ζεστάνει και μαγειρεύετε κατά βούληση.
Όταν το αρνί και το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμα ...