BACK

Φασολάκια με πλιγούρι (kuskus) και τυρί Gozitan

Μία παραδοσιακή μαλτέζικη συνταγή με πρωταγωνιστή το πληγούρι. Ιδανική για χορτοφάγους, αυτή η συνταγή χρειάζεται φρέσκα, τρυφερά πράσινα φαολάκια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.6 (5 votes)

Συστατικά:

350 γρ.πλιγούρι (kuskus)
250 γρ. φασόλια χάντρες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο
400 γρ ντοματοχυμός
2 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
5 φύλλα δάφνης
λίγο κουνουπίδι ψιλοκομμένο
1 1/3 lt βραστό νερό
αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Οδηγίες:

1.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο, και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
3. Βάζουμε και τα φασόλια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, την πάστα ντομάτας, τη δάφνη το κουνουπίδι και το αλατοπίπερο και αναλατεύουμε για 3 λεπτά.
5.Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει.
6. Βάζουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην κολλήσει.
6.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 ακόμη λεπτά.
7.Τρίβουμε τη γραβιέρα από πάνω και σερβίρουμε.