BACK

Φαρφάλες με καπνιστό σολομό και γκράπα

Κλασικός συνδυασμός κρέμας γάλακτος και σολομού στα ζυμαρικά, αυτή τη φορά ενισχυμένο με τα αρώματα από ένα αυθεντικά ιταλικό ποτό! Ιδανικό γεύμα για δείπνο για δύο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ φαρφάλες
200 γρ. παχιά κρέμα γάλακτος
120 γρ. καπνιστός σολομός
220 γρ. φαρφάλες
½ κ.γλ.  πάπρικα
αλάτι
1 σφηνάκι ιταλικής γκράπα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
ψιλοκομμένη πρασουλίδα για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό

2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα σε ένα τηγάνι.

3. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τον προσθέτουμε στην κρέμα.

4. .Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα κρέμας, αραιώνοντας την λίγο με το νερό από τα ζυμαρικά, εάν χρειάζεται.

5. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τελειώνουμε με την γκράπα, ζεσταίνοντας τα όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με πρασουλίδα.